Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Τζανακόπουλος: Συμφωνία ως το τέλος του χρόνου σε κάθε περίπτωση – «Όχι» σε μέτρα μετά το 2018!
[Star]: Τζανακόπουλος: Συμφωνία ως το τέλος του χρόνου σε κάθε περίπτωση – «Όχι» σε μέτρα μετά το 2018!

[Star]: Τζανακόπουλος: Συμφωνία ως το τέλος του χρόνου σε κάθε περίπτωση – «Όχι» σε μέτρα μετά το 2018!

«Να αποφασίσει αν θα μείνει ή θα φύγει το Ταμείο»

​«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά και σταθερά για συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου. Είναι ένας ρεαλιστικός και εφικτός στόχος» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «σε περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση ώστε σε κάθε περίπτωση να έχουμε συμφωνία ως το τέλος του έτους».

Ο ίδιος, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ και τόνισε πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές: «Το σενάριο των εκλογών δεν βοηθά, είναι μη υπαρκτό. Η θέση αυτή είναι επικίνδυνη γιατί διακόπτει τη δεύτερη αξιολόγηση και το μομέντουμ που είπε χθες ο κ. Ντράγκι για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Είναι σχέδιο του Μητσοτάκη οι εκλογές ώστε να επιβάλει σκληρό πρόγραμμα λιτότητας με το 4ο μνημόνιο. Όμως, δεν είναι το δικό μας σχέδιο».

Όσον αφορά το αν οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα μετά το 2018, ο κ. Τζανακόπουλος ουσιαστικά το αποδέχθηκε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχεται κάτι τέτοιο η κυβέρνηση: «Όλες οι πλευρές και ειδικά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσουν ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά, ενώ το ίδιο ισχύει και για ενδεχόμενη λύση στα εργασιακά που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο». Ωστόσο, άφησε κενό ανάμεσα στο «όχι» στις εκλογές και στο «όχι» νέα μέτρα μετά το 2018 καθώς δεν εξήγησε τι θα συμβεί εάν επιμένει η μεν κυβέρνηση στο πρώτο και οι δανειστές στο δεύτερο

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για μία συμφωνία «που δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά και θα γεφυρώνει το χάσμα στα δημοσιονομικά».

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα!

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά επεσήμανε την ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάνοντας επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είχαν δεσμεύσει με τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα τη χώρα για μια εικοσαετία σε πολύ υψηλά πλεονάσματα, τα οποία -όπως είπε- «αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές».

Ωστόσο, έπεσε σε αντίφαση καθώς λίγο αργότερα σε ερώτηση για αν μπορεί η κυβέρνηση να δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα που θα εκτείνονται και μετά το όριο της θητείας της, δικαιολόγησε απόλυτα -με την απάντησή του- τις προηγούμενες κυβερνήσεις!

«Τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα αποτελούν μια καθιερωμένη τακτική για τις κινήσεις της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!