Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Τσακαλώτος: Τον Δεκέμβριο κρίνονται όλα – Ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του ’15!
[Star]: Τσακαλώτος: Τον Δεκέμβριο κρίνονται όλα – Ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του ’15!

[Star]: Τσακαλώτος: Τον Δεκέμβριο κρίνονται όλα – Ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του ’15!

Τι εννοούσε όταν είπε «ότι τέτοια απομόνωση είχαμε να δούμε από τότε που… παντρεύτηκε ο Ρενιέ την Γκρέις Κέλι και ο Κάρολος την Νταϊάνα»!

«Ο  Δεκέμβριος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015. Θα κριθούν όλα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής, σχετικά με την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης! Όπως συμπλήρωσε  «θα κριθούν πολλά για την πρόοδο της ελληνικής  οικονομίας  και τη δυνατότητα να πετύχει ο οδικός χάρτης που ανακοινώσαμε  το καλοκαίρι του ’15».
 
Ο κ.  Τσακαλώτος υπενθύμισε την πρόταση που έκανε χθες στους πιστωτές, μετά το 2018 να μειωθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το  3,5%  στο 2,5%  και το 1% (δηλαδή 1,8 δις  ευρώ) να πάει σε μείωση φόρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
 
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «λογικούς» τους  στόχους το  2017 και ανέφερε ότι  «το μόνο που συζητούν  οι θεσμοί είναι πόσο μεγάλο κομμάτι υπεραπόδοσης θα συνεχιστεί και το 2016-17», αλλά και ότι «υπάρχει υπεραπόδοση δεν αμφισβητείται, συζητάνε μόνο οι θεσμοί πόσο είναι το κομμάτι που είναι συγκυριακό και πόσο μόνιμο».
 
Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στις προτάσεις της ΝΔ για την φορολογία και υποστήριξε:   «Εμείς συγκριτικά με ΝΔ, πιστεύουμε ότι η φορολογία πρέπει να υπάρχει, να την ελαφρύνουμε  αλλά χρειαζόμαστε νοσοκομεία και σχολεία, και η μείωση που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης ξέρουμε που θα οδηγήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!