Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Τροπολογία της ΝΔ για αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας
[Star]: Τροπολογία της ΝΔ για αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας

[Star]: Τροπολογία της ΝΔ για αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης επιμένει ωστόσο πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί για πρώτες κατοικίες, παρά μόνο για οφειλές εκατομμυρίων- Πρώτη ανάρτηση 14:35

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2017 προωθεί η ΝΔ προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε αυτήν προβλέπεται ότι αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
 
α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του,
 
β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί,
γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.
 
«Τη ρύθμιση αυτή επιβάλλει τόσο η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους όσο και η σημερινή κατάσταση στην αγορά κατοικίας», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Αν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις  αναστέλλονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για οφειλές προς το Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!