Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Με την Επανάσταση του 1821 συνέκρινε τον Κάστρο ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ
[Star]: Με την Επανάσταση του 1821 συνέκρινε τον Κάστρο ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

[Star]: Με την Επανάσταση του 1821 συνέκρινε τον Κάστρο ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρωθυπουργός

​Με το χαιρετισμό, «”hermanos y hermanas” (αδερφοί και αδερφές), γενναίε λαέ της Κούβας»  ξεκίνησε τον επικήδειό του για τον Φιντέλ Κάστρο, στην Πλατεία της Επανάστασης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός αρχικά χαρακτήρισε τον αποθανόντα «μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα, ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο, τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

«Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία», είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι «μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».

Η Επανάσταση του 1821 και η Κουβανέζικη Επανάσταση του 1959

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο λαών, συγκρίνοντας τους. Ο ελληνικός λαός ειδικότερα, «ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε. Γιατί, όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!