Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Την ανιούσα έχουν πάρει τα ενοίκια στην Αττική
[Star]: Την ανιούσα έχουν πάρει τα ενοίκια στην Αττική

[Star]: Την ανιούσα έχουν πάρει τα ενοίκια στην Αττική

Σταθερά ανοδικά κινούνται την τελευταία διετία τα ενοίκια κατοικιών, πλην λιγοστών περιπτώσεων κυρίως ακινήτων μεγάλης ηλικίας, μικρής επιφάνειας σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Η στροφή του κοινού προς την ενοικίαση κατοικίας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στέγασης, έχει γίνει εμφανής ήδη από την περίοδο 2013-2014.

Ταυτόχρονα όμως, η άνοδος αυτή της ζήτησης έχει συμπέσει χρονικά με τον περιορισμό της διαθεσιμότητας κατοικιών προς ενοικίαση, ιδίως από το τέλος του 2015 και μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης του φαινομένου των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές να αυξάνονται σταθερά στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά Θεοδωρίδη, επικεφαλής του μεσιτικού δικτύου Ακίνητα Πόλις, στην περιοχή της Κηφισιάς, μεζονέτες που στο παρελθόν μισθώνονταν αντί 700-800 ευρώ μηνιαίως, πλέον έχουν «πιάσει» τα 1.000 ευρώ, άνοδος της τάξεως του 25%. Ταυτόχρονα, σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως π.χ. το Κουκάκι, έχουν καταγραφεί ακόμα και περιπτώσεις διπλασιασμού της τιμής του ενοικίου σε σχέση με το 2013.

«Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά διαμέρισμα που μισθωνόταν αντί 200-250 ευρώ πριν από λίγα χρόνια και σήμερα, το ελάχιστο που μπορεί να προσδοκά ο ιδιοκτήτης του είναι ένα ποσό της τάξεως των 500 ευρώ», σημειώνει ο κ. Θεοδωρίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!