Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: Τεράστια διαφορά ισχύος ανάμεσα σε ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα
[Star]: Τεράστια διαφορά ισχύος ανάμεσα σε ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα

[Star]: Τεράστια διαφορά ισχύος ανάμεσα σε ΗΠΑ-Βόρεια Κορέα

Οι ευθείες απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για μια κόντρα που έχει φτάσει τις δυο χώρες στο χείλος πυρηνικού πολέμου. Ακόμα και ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός εξαιτίας της ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δηλώνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές έχουν κλειδώσει και οπλίσει, και του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος απειλεί με πυραυλικό χτύπημα την αμερικανική βάση στο Γκουάμ. Η διαφορά ισχύος ωστόσο ανάμεσα στην υπερδύναμη και τη Βόρεια Κορέα είναι τεράστια.

«Τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας από τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, δεν είναι ισχυρότερα από τη βόμβα της Χιροσίμα… Τα όπλα των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι χίλιες φορές ισχυρότερα», σημείωσε στο STAR ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Σ.Σ. Ευελπίδων και Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ωστόσο εμφανίζεται αποφασισμένο να πλήξει το Γκουαμ αγνοώντας τις συνέπειες που θα προκαλούσε μια τέτοιου είδους επίθεση.

«Είναι μεγάλη κουταμάρα, είναι εγκληματική ενέργεια για το λαό της Βορείου Κορέας να σκεφτεί ο πρόεδρος της ότι μπορεί να απειλήσει μια πυρηνική υπερδύναμη», πρόσθεσε ο κύριος Λιόλιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!