Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των πρώην και των νυν κεφαλών της Δικαιοσύνης
[Star]: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των πρώην και των νυν κεφαλών της Δικαιοσύνης

[Star]: Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των πρώην και των νυν κεφαλών της Δικαιοσύνης

Β. Θάνου κατά Κ. Λυμπεροπούλου, Χ. Αθανασίου και Β. Μαρκή

​Ένας δημόσιος καυγάς μεταξύ των πρώην και των νυν κεφαλών της Δικαιοσύνης, που δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από ανώτατους πρώην και νυν δικαστές, εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό με φόντο την –καταγγελλόμενη ως- διασπαστική νεοσύστατη Ένωση Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών», εμπνεύστρια της οποίας θεωρείται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 

Η υπάρχουσα μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων) χαρακτηρίζει διασπαστική, (ουσιαστικά) πολιτικά υποκινούμενη και με σαφή στόχο να παρατείνει τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών στα 70, ώστε να παραταθεί η θητεία των νυν προέδρων ανωτάτων δικαστηρίων, τη νέα ένωση. Χθες μάλιστα τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΔΕ  (Κων/νος Λυμπερόπουλος, Δημ. Κυριτσάκης και Χαρ. Αθανασίου) και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Βασίλης Μαρκής, με επιστολή τους ζήτησαν να μην διασπαστούν οι δικαστές.

Απάντηση από την Βασιλική Θάνου

Σήμερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου πήρε τη σκυτάλη της δημόσιας αντιπαράθεσης, με σαφή τρόπο, ώστε να υποκινήσει τους δικαστές να εγγραφούν στη νέα ένωση και κατακεραυνώσει τους πρώην συναδέλφους της λέγοντας «προφανώς λοιπόν, όλα τα ως άνω πρόσωπα θα έπρεπε να είχαν αποφύγει να απευθύνουν επιστολές προς τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, με «υποδείξεις και παραινέσεις» σχετικά με την διαρραγείσα δήθεν ενότητα του δικαστικού συνδικαλιστικού κινήματος, δια της ιδρύσεως της νεοσυσταθείσας Ένωσης».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού Δικαστικών Λειτουργών, θεώρησα ότι πρέπει να τονισθούν τα εξής: Ιδιαίτερη απογοήτευση, για τον τρόπο της συμπεριφοράς τους, έχουν προκαλέσει, στο μεγαλύτερο μέρος του Δικαστικού Σώματος, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των μελών του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εναντίον των συναδέλφων τους, οι οποίοι ασκώντας το απόλυτα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης Δικαστικής Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, τους λόγους για την ίδρυση της οποίας, κατά τρόπο πειστικό εξηγούν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης αυτής, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!