Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Στο μικροσκόπιο οι υπάλληλοι της Βουλής- Δείτε πώς και γιατί
[Star]: Στο μικροσκόπιο οι υπάλληλοι της Βουλής- Δείτε πώς και γιατί

[Star]: Στο μικροσκόπιο οι υπάλληλοι της Βουλής- Δείτε πώς και γιατί

Καινοτομία αποτελεί η απόφαση του Προέδρου της Βουλής- Τι θα γίνει όμως με όσους κριθούν «ακατάλληλοι»;

Διαδικασία «λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου»  εισάγεται στο κοινοβούλιο με απόφαση του Προέδρου της  Βουλής Νίκου Βούτση, ενώ  την  ίδια στιγμή έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την  αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς όμως η σχετική προκήρυξη να συμπεριλαμβάνει προβλέψεις για όσους  κριθούν  «ακατάλληλοι».
 
Καινοτομία όμως αποτελεί  και  η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται ο κοινωνικός έλεγχος στη Βουλή με τη προσδοκία  για βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου.
 
Έτσι καθιερώνεται διαδικασία «Ακρόασης Κοινωνικών Φορέων και Πολιτών, με σκοπό την καταγραφή και άμεση απάντηση στα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας που εντοπίζουν οι πολίτες». 
 
Πώς θα λειτουργεί η διαδικασία
Η διαδικασία αυτή θα είναι δημόσια και θα διεξάγεται μία φορά κάθε δύο μήνες. Για το λόγο αυτό μάλιστα αναμένεται να συγκροτηθεί  «Επιτροπή Ακρόασης», από προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ ως «μέσα κοινωνικού ελέγχου» θα αξιοποιηθούν έρευνες κατά τις οποίες οι πολίτες θα αξιολογούν τις υπηρεσίες της Βουλής που χρησιμοποίησαν. 
 
Με απόφαση του Νίκου Βούτση, καθορίζονται επίσης όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Βουλής από τα κριτήρια μέχρι τη βαθμολογία και προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι αξιολογητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!