Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Στο ελληνικό έδαφος η μπάλα-ΕΕ- ΔΝΤ:«Είμαστε έτοιμοι, βρείτε τα μέχρι τη Δευτέρα με την τρόικα»
[Star]: Στο ελληνικό έδαφος η μπάλα-ΕΕ- ΔΝΤ:«Είμαστε έτοιμοι, βρείτε τα μέχρι τη Δευτέρα με την τρόικα»

[Star]: Στο ελληνικό έδαφος η μπάλα-ΕΕ- ΔΝΤ:«Είμαστε έτοιμοι, βρείτε τα μέχρι τη Δευτέρα με την τρόικα»

Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν με ψυχραιμία τα ελληνικά «spin»

Η Συμφωνία ΔΝΤ και ΕΕ για την είσοδο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, με χρήματα για την επόμενη διετία, έχει κλειστεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ που εκτιμά ότι ελέγχει το διοικητικό της συμβούλιο και των βασικών κυβερνήσεων της ευρωζώνης. Τελεί δε εν γνώση του προέδρου του Eurogroup, του προέδρου της Κομισιόν και πολλών ακόμα παραγόντων που βρίσκονται πολύ πάνω από το επίπεδο των τεχνοκρατών. Αυτό που μένει είναι η κυβέρνηση να συμφωνήσει στα ελάχιστα ανοιχτά σημεία του «staff level agreement – συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού» για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης.

Το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας, αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό, ούτε στους τεχνοκράτες της Κομισιόν, ούτε στους τεχνοκράτες του Συμβουλίου. Πολλοί όμως από αυτούς εισπράττουν καθημερινά την μεταφυσική βεβαιότητα των πολιτικών τους προϊσταμένων για το θέμα.

Όλα τα παραπάνω μεταφέρουν στο star.gr δύο πηγές του Συμβουλίου, με άμεση γνώση της υπόθεσης, προερχόμενες από δύο πολύ σημαντικά για την υπόθεση κράτη μέλη. «Αν οι τεχνοκράτες αφήνονταν να πάρουν όλες τις αποφάσεις, τότε πάντα η απάντηση θα ήταν ‘δε γίνεται , δε φτάνουν αυτά”, αλλά στον κόσμο που ζούμε οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και ως εκ τούτου με αυτό τον τρόπο θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ταμείου και η βιωσιμότητα του χρέους ως το πέρα της περιόδου αποπληρωμής του», σημειώνει μια τρίτη πηγή της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!