Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Σκάνδαλο: Καθηγητές του ΑΠΘ έκαναν παιδικά πάρτι με κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα
[Star]: Σκάνδαλο: Καθηγητές του ΑΠΘ έκαναν παιδικά πάρτι με κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα

[Star]: Σκάνδαλο: Καθηγητές του ΑΠΘ έκαναν παιδικά πάρτι με κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα

«Φαγοπότι» με ξένα χρήματα-Τι αναφέρει πόρισμα του ΣΔΟΕ

​Τα χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στην έρευνα, ξόδευαν αλόγιστα τρεις πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ, προκειμένου να… διοργανώνουν πάρτι γενεθλίων για τα παιδιά τους σε γνωστή αλυσίδα «φαστ φουντ», να αγοράζουν ηλεκτρικές συσκευές, να πληρώνουν γεύματα των ίδιων ή κοντινών τους προσώπων, και να κάνουν ταξίδια στη Χαλκιδική.

Το απίστευτο «φαγοπότι» με τα ξένα βαλάντια, είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από τις έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών αναφορικά με τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ και των οικονομικών επιθεωρητών, οι κατηγορούμενοι καθηγητές φέρονται ότι με χρήματα προορίζονταν για την έρευνα, έκαναν «μεγάλη ζωή».

Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

ΖΗΜΙΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:

Το «φαγοπότι» φαίνεται ότι στήθηκε από το 2007 έως το 2013, με τη ζημιά για το Πανεπιστήμιο να προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα παραστατικά που έχουν συλλέξει οι διωκτικές Αρχές βρέθηκαν κάποια στο όνομα εμπλεκόμενων προσώπων, ενώ εκείνοι έλειπαν στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!