Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»
[Star]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

[Star]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

Οι διαδηλωτές κατέθεσαν και σχέδιο νόμου για τα εργασιακά

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο διοργάνωσαν εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με τους  διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ! Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το «σταθερή δουλειά με δικαιώματα», ενώ η διαδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 χωρίς να γίνουν επεισόδια.

Περισσότερα από 500 σωματεία και ομοσπονδίες σε 32 πόλεις της Ελληνικής επικράτειας την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις, προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους πόρισμα για τις εργασιακές σχέσεις. Οι διαδηλωτές μάλιστα κατέθεσαν και σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, το οποίο απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή και να γίνει νόμος.

Το σημερινό συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίες θα φέρει αλλαγές στα εργασιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!