Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: O Σαρωνικός εκπέμπει SOS: «Πολύ σοβαρές οι διαστάσεις της βύθισης του “Αγία Ζώνη 2”»
[Star]: O Σαρωνικός εκπέμπει SOS: «Πολύ σοβαρές οι διαστάσεις της βύθισης του “Αγία Ζώνη 2”»

[Star]: O Σαρωνικός εκπέμπει SOS: «Πολύ σοβαρές οι διαστάσεις της βύθισης του “Αγία Ζώνη 2”»

Μπορεί αρχικά η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» να είχε δώσει αρχικά την εντύπωση ενός ναυτικού ατυχήματος μικρής κλίμακας, ωστόσο κάθε ημέρα που περνά τείνει να λάβει πολύ σοβαρότερες διαστάσεις πλήττοντας σημαντικά μεγάλο μέρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του Σαρωνικού κόλπου.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της η ΕΛΚΕΘΕ (Σύλλογος Ερευνητών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών), «αυτό που προέχει σήμερα είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης που πλήττει μεγάλο μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού καθώς και η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών ενόψει μάλιστα και της αύξησης της θερμοκρασίας που προμηνύεται για τις επόμενες μέρες».

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «είμαστε σε κάθε περίπτωση σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας τόσο στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης που έχει προκληθεί όσο και στην έγκυρη αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης του θαλάσσιου οικοσυστήματος που έχει προσβληθεί. Το πράττουμε ήδη».

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣEI ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ

Παράλληλα, απαιτούν από την Πολιτεία «να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και τις ολιγωρίες ή αστοχίες στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης που ακολούθησε, και η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα».

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Καταλήγοντας οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ επισημαίνουν ότι «θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ειδικά μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτή του Σαρωνικού Κόλπου, που δέχονται μεγάλες ανθρωπογενείς πιέσεις, με συνεχείς διελεύσεις πλοίων αποτελεί αδήριτη ανάγκη για το κοινωνικό σύνολο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!