Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Sarantaporo.gr ή αλλιώς η παρέα που «δικτύωσε» 15 χωριά και έδωσε «σήμα» σε e-φάρμες
[Star]: Sarantaporo.gr ή αλλιώς η παρέα που «δικτύωσε» 15 χωριά και έδωσε «σήμα» σε e-φάρμες

[Star]: Sarantaporo.gr ή αλλιώς η παρέα που «δικτύωσε» 15 χωριά και έδωσε «σήμα» σε e-φάρμες

Με καινοτόμες ιδέες παλεύουν πλέον πολλοί νέοι στη χώρα μας την ανεργία και την οικονομική κρίση. Δημιουργούν έξυπνες start up εταιρίες και σαρώνουν όπως θα βλέπετε στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά.

Η ομάδα sarantaporo.gr έχει δικτυώσει δεκαπέντε χωριά στην επαρχία της Ελασσόνας δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πως ξεκίνησε η ιδέα;

«Ξεκινώντας τη δραστηριότητά μας συνειδητοποιήσαμε πως εντοπίσαμε πως υπήρχε ένα πρόβλημα στο χωριό μας αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής μας. Δεν υπήρχε πρόσβαση στο διαδίκτυο» εξηγεί ο ιδρυτής, Γιώργος Κλεισιάρης.

H ομάδα έχει αντλήσει 90.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους τα τελευταία 7 χρόνια. Δικτυώνοντας σπίτι – χωριό έχουν αναπτύξει μια κοινής χρήσης τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Στην κοινότητα τους υπάρχουν ακόμα και φάρμες που με άλλον τρόπο δεν θα είχαν πρόσβαση ούτε στο ίντερνετ ούτε καν στο τηλέφωνο.

«Εμείς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών κάνοντας τους μέτοχους, βάζοντας δηλαδή κάποιο κόμβο στη φάρμα τους» προσθέτει ο ιδρυτής.

Στην ουσία αυτό που κάνουν οι χρήστες του διαδίκτυο στην επαρχία της Ελασσόνας είναι να υιοθετούν ένα κόμβο με 60 ευρώ το χρόνο και να γίνονται μέλη της κοινότητας.

Αντίστοιχη ιδέα διαμοιρασμού είχε η Ιωάννα Κανελλοπούλου που δίνει προς υιοθεσία της ελιές του παππού της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!