Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Ρεσιτάλ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ από τον Ερντογάν! Υπονοούμενα και παραπομπές από τον προηγούμενο αιώνα
[Star]: Ρεσιτάλ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ από τον Ερντογάν! Υπονοούμενα και παραπομπές από τον προηγούμενο αιώνα

[Star]: Ρεσιτάλ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ από τον Ερντογάν! Υπονοούμενα και παραπομπές από τον προηγούμενο αιώνα

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

​Σε νέα αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπου ορισμένοι την ερμήνευσαν και ως επιθυμία για δημοψηφίσμα, με θέμα το αν θα πρέπει η Θράκη να προσαρτηθεί στην Τουρκία! Σκληρή ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε διαρκές παραλήρημα βρίσκεται πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος που συνεχίζει να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επικαλεστεί απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1920 που προέβλεπε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη Θράκη για το αν η περιοχή έπρεπε να προσαρτηθεί στην Τουρκία, με βάση τη θρησκεία και το γένος των κατοίκων της. Αναφέρθηκε όμως και στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι δυνατόν να ξεχωρίσει κανείς την Αδριανούπολη και τη Θεσσαλονίκη από το Κιρτζαλί; Πως είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι το Γκαζιάντεπ, το Χαλέπι, το Μάρντιν, το Χασέκι, το Σιίρτ και η Μουσούλη δεν έχουν σχέση μεταξύ τους; (…) Από τη Θράκη μέχρι την Ανατολική Ευρώπη θα συναντήσετε οπωσδήποτε σημάδια της οθωμανικής αυτοκρατορίας» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ , το οποίο με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι: «Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων  που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα,  διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!