Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Προβάδισμα 10,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
[Star]: Προβάδισμα 10,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

[Star]: Προβάδισμα 10,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου (στην αναγωγή επί των εγκύρων) δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην παράσταση νίκης, το 56% εκτιμά θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ στην στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32%, έναντι του 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, σχεδόν τέσσερις στους δέκα απαντούν πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση υπάρχουν μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις το 47% των ψηφοφόρων που τον στήριξαν στις δεύτερες εκλογές του 2015 επιμένουν στην επιλογή τους, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ ανέρχεται στο 82%.

Επίσης, ένας στους τρεις πολίτες που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο ή ότι θα απόσχουν δηλώνει ότι είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Τα στοιχεία της Pulse δείχνουν ακόμα ότι η παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία προκαλεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς το 57% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ενώ μόλις το 30% τους αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Για το θέμα των συντάξεων και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων, το 36% απαντά ότι αυτό είναι σίγουρα ή μάλλον εφικτό, ενώ αντίθετα το 48% εκτιμά ότι στην πραγματικότητα η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποφύγει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!