Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η ​δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας από την Κομισιόν- Πώς θα λειτουργεί
[Star]: ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η ​δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας από την Κομισιόν- Πώς θα λειτουργεί

[Star]: ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η ​δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας από την Κομισιόν- Πώς θα λειτουργεί

ΌΛΑ όσα είπε ο Μογκερίνι- Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου- ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 30/11/2016 14:18

​Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας για την υποστήριξη των επενδύσεων στην κοινή έρευνα, την κοινή ανάπτυξη αμυντικών εξοπλισμών και τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση εξοπλισμών από τα κράτη μέλη, πρότεινε σήμερα η Κομισιόν και παρουσίασαν η Ύπατη εκπρόσωπος Μογκερίνι, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν και η Επίτροπος Μπιενκόφσκα.

Ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων εξήγησε ότι όλα τα κράτη μέλη ξοδεύουν τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς και πως ο μόνος τρόπος να μειωθεί αυτό το κόστος είναι με τον συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το κοινό Ταμείο αφενός θα χρηματοδοτεί τη συλλογική έρευνα σχετικά με καινοτόμες αμυντικές τεχνολογίες όπως η ηλεκτρονική, το κρυπτογραφημένο λογισμικό ή η ρομποτική, με κονδύλι 25 εκατ. ευρώ για την αμυντική έρευνα ως μέρος του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017, ποσό που θα αυξηθεί στα 90 εκατ. ευρώ έως το 2020.

Ταυτόχρονα όμως θα λειτουργεί ως χρηματοοικονομικό εργαλείο με 5 δις ευρώ το χρόνο, που θα επιτρέπει στα κράτη μέλη που συμμετέχουν να προβαίνουν σε ορισμένες από κοινού αγορές ώστε να μειώνουν τις δαπάνες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!