Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ από Ερντογάν! Ζητά δημοψήφισμα για το καθεστώς της Δυτικής Θράκης
[Star]: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ από Ερντογάν! Ζητά δημοψήφισμα για το καθεστώς της Δυτικής Θράκης

[Star]: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ από Ερντογάν! Ζητά δημοψήφισμα για το καθεστώς της Δυτικής Θράκης

Ξέφυγε ο σουλτάνος και μετέφερε τα σύνορα της Τουρκίας στην Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Αιγαίου

​Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο στη Ρίζε της Τουρκίας, όπου δεν έκρυψε τις επεκτατικές του βλέψεις.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας», είπε στην ομιλία του ο Ερντογάν.

Αναφέρθηκε δε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση του 1920 που αποφάσισε για το λεγόμενο «εθνικό συμβόλαιο», το οποίο όριζε τα σύνορα της Τουρκίας και τόνισε ότι με βάση αυτή την απόφαση τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους, όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου το 1918 θα έπρεπε να ορισθούν μέσω δημοψηφίσματος των ίδιων των πληθυσμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!