Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Ποτάμι: ΠΡΩΤΑ η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά και μετά η συγκρότηση νέου ΕΣΡ
[Star]: Ποτάμι: ΠΡΩΤΑ η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά και μετά η συγκρότηση νέου ΕΣΡ

[Star]: Ποτάμι: ΠΡΩΤΑ η απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά και μετά η συγκρότηση νέου ΕΣΡ

“Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες”

​Λίγο πριν συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής (μάλλον την προσεχή Τετάρτη 19/10) προκειμένου να επιχειρηθεί η σύσταση του ΕΣΡ, το Ποτάμι παρεμβαίνει ζητώντας να γίνει αυτό μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες. Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ.Παππά που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δε δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου.

Το Ποτάμι -που έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ- θέλοντας να προστατεύσει το θεσμό της ανεξάρτητης αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μια φορά το ναυάγιο συγκρότησής της. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!