Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Παυλόπουλος: Η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασική αρχή της ΕΕ
[Star]: Παυλόπουλος: Η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασική αρχή της ΕΕ

[Star]: Παυλόπουλος: Η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασική αρχή της ΕΕ

«Αποτελεί κανόνα του Ευρωπαϊκού Δικαίου και η παραβίασή της συνεπάγεται κυρώσεις»

«Η παραβίαση της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης από τα κράτη- μέλη συνεπάγεται κυρώσεις» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση του London School of Economics στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι πλήρης κανόνας του Ευρωπαϊκού Δικαίου και διατυπώνεται σε 15 άρθρα της Συνθήκης της ΕΕ, της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Άρα η παραβίασή της συνεπάγεται κυρώσεις» τόνισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση για την 20η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η αρχή της αλληλεγγύης αναδεικνύεται σε βασική νομική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεμελιώδους μάλιστα σημασίας για την συνεκτικότητα και, ως εκ τούτου, την βιωσιμότητά της».

Και τούτο, όπως, σημείωσε, διότι η εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης της επιτρέπει να υπερβεί, μερικώς τουλάχιστον, ορισμένες από τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις ιδιαιτερότητες της δομής της και να συμβάλλει στην ενότητα και αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της, προς όφελος όλων των κρατών-μελών της, πρωτίστως δε των Ευρωπαίων πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!