Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: «Πανηγυρίζει» ο Φίλης : Ψήφοι για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας οι ψήφοι μου στην ΚΕ!
[Star]: «Πανηγυρίζει» ο Φίλης : Ψήφοι για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας οι ψήφοι μου στην ΚΕ!

[Star]: «Πανηγυρίζει» ο Φίλης : Ψήφοι για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας οι ψήφοι μου στην ΚΕ!

«Είναι προγραμματική θέση της Αριστεράς» επιμένει.

Ως ψήφο του κόσμου της Αριστεράς υπέρ του διαχωρισμού Κράτους -Εκκλησίας, ερμηνεύει τα υψηλά ποσοστά με τα οποία εξελέγη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» ο κ. Φίλης δήλωσε ότι  «πρώτα – πρώτα δεν θέλουμε κόντρα και δεν είναι κόντρα με την Εκκλησία. Είναι διατύπωση διαφορετικών απόψεων στη βάση γνωστών, προγραμματικών, θέσεων δικών μας και στη βάση γνωστών θέσεων της Εκκλησίας. Δεν έγινε γι’ αυτό τον λόγο κάποια αντιπαράθεση και πιστεύω ούτε από τη μεριά της Εκκλησίας έχει κάποιο τέτοιο χαρακτήρα η διατύπωση».

Ο υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε:  «Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος της Αριστεράς έχει επί χρόνια γαλουχηθεί και πολιτικά πειστεί, ότι πρέπει να γίνουν βήματα σε αυτό που ονομάζεται διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Αυτό είναι γνωστό, είναι προγραμματική θέση της Αριστεράς κι εδώ και στην Ευρώπη και παντού, όπου έχει ανέβει αριστερό κόμμα, έχει προωθήσει βήματα».

Για τους ρόλους κάθε πλευράς ο κ. Φίλης ανέφερε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε τι εννοούμε, ποιοι είναι οι ρόλοι εκατέρωθεν, καμία αντίρρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!