Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: Ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για το ύστατο χαίρε στον Φιντέλ Κάστρο
[Star]: Ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για το ύστατο χαίρε στον Φιντέλ Κάστρο

[Star]: Ουρές σχηματίζουν οι Κουβανοί για το ύστατο χαίρε στον Φιντέλ Κάστρο

Περιμένουν υπομονετικά κρατώντας λουλούδια και σημαίες της Κούβας

​Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν οι Κουβανοί στην πλατεία Επανάστασης στην Αβάνα για να πουν το στερνό αντίο στον Φιντέλ Κάστρο.

Νέοι, ηλικιωμένοι, μαθητές, μουσικοί, κρατώντας σημαίες, λουλούδια και φωτογραφίες του Κουβανού ηγέτη περίμεναν υπομονετικά κάτω από τον ήλιο για να τιμήσουν τον Κουβανό ηγέτη, ενώ κάποιοι έφτασαν στις 04:00 τα ξημερώματα για να πιάσουν θέση στην ουρά.

«Ο Φιντέλ ήταν παράδειγμα. Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα περπατούσε πιο γρήγορα από τον καθένα, ποτέ δεν σταματούσε να κινείται. Αλλά ήταν πολύ προσιτός. Μπορούσες πάντα να του μιλήσεις. Ήθελα να πω αντίο σε αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο. Ήταν σπουδαίος ηγέτης ανταρτών και οργανωτής», είπε στον Guardian ο Ορλάντο Γκόμεζ που περίμενε στην ουρά μαζί με τη σύζυγό του.

«Έχουμε έρθει εδώ για να μοιραστούμε τη θλίψη μας και να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να εμείνουμε στα ιδανικά του Φιντέλ. Μας έμαθε πώς να μοιραζόμαστε», είπε από την πλευρά ένας καθηγητής πανεπιστημίου.

Στις ουρές όμως δεν βρίσκονταν μόνο Κουβανοί, αλλά και τουρίστες που περίμεναν για να αποχαιρετίσουν τον Φιντέλ Κάστρο.

Οι Κουβανοί θα μπορούν να πουν το τελευταίο αντίο στην Πλατεία Επανάσταση και σήμερα, ενώ αύριο η τέφρα του θα μεταφερθεί στο Σαντιάγο ντε Κούβα, εκεί από όπου ξεκίνησε η επανάσταση και θα ταφεί ο Φιντέλ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!