Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου – Έτοιμα τα μέτρα για το χρέος
[Star]: Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου – Έτοιμα τα μέτρα για το χρέος

[Star]: Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε συμφωνία ως τις 5 Δεκεμβρίου – Έτοιμα τα μέτρα για το χρέος

Τι είπε για εργασιακά και πρωτογενές πλεόνασμα – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

​Την πεποίθηση ότι ως τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, μετέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου απάντησε και σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε μάλιστα ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταλήξει στην επεξεργασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμων, τα οποία θα συζητηθούν από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τις ως τώρα προσπάθειες και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, ενώ εξήγησε ότι αν η χώρα παραμείνει εντός τροχιάς τότε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup, αυτή τη στιγμή υπολείπεται η συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, ενώ για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος  επανέλαβε την πάγια θέση του πως το 3,5% είναι μεν ο στόχος που έχει συμφωνηθεί, αλλά το τι βάθος θα έχει το μεσοπρόθεσμο διάστημα είναι ανοικτό προς συζήτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!