Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Νέοι, μορφωμένοι και ΑΝΕΡΓΟΙ οι Έλληνες-Γεμίζουν βαλίτσες με όνειρα και φεύγουν για την ξενιτιά
[Star]: Νέοι, μορφωμένοι και ΑΝΕΡΓΟΙ οι Έλληνες-Γεμίζουν βαλίτσες με όνειρα και φεύγουν για την ξενιτιά

[Star]: Νέοι, μορφωμένοι και ΑΝΕΡΓΟΙ οι Έλληνες-Γεμίζουν βαλίτσες με όνειρα και φεύγουν για την ξενιτιά

Το «μέλλον» μεταναστεύει

​«Ακολούθησα κι εγώ τη μοίρα της γενιάς μου, είμαστε η γενιά του brain drain» λέει η Πόπη στην κάμερα του Star. Η νεαρή, γιατρός σήμερα στη Γερμανία, αν έμενε στην Ελλάδα ή θα ήταν άνεργη ή θα εργαζόταν για ελάχιστα χρήματα.

«Στην Ελλάδα, δυστυχώς, για παράδειγμα ένας μέσος γιατρός, όπως εγώ, πρέπει να περιμένει από 4 ως 7 χρόνια (για να διοριστεί) … στο ενδιάμεσο κάνει δουλειές του ποδαριού και όταν ανοίξει η θέση τότε ο μισθός είναι πάρα πολύ χαμηλός».

Παρόμοια και η περίπτωση της Ρούλας, πολιτικού επιστήμονα, που ζει στην Κολωνία. Μετά από κοπιαστικές σπουδές το να αφήσει  την πατρίδα ήταν μονόδρομος

«Στην Ελλάδα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσω την ακαδημαϊκή μου καριέρα ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν πολύ πιο εύκολο να βρω αμέσως μετά το διδακτορικό μου δουλειά».

Η χώρα μας με ποσοστό 49,9% είναι τελευταία στην Ευρώπη στην απασχόληση των νέων πτυχιούχων. Ακολουθούν η Ιταλία με 57,6% και η Ισπανία με 68,7%.

Στην άλλη άκρη της κατάταξης βρίσκουμε τη Μάλτα η οποία καταφέρνει να απορροφήσει σχεδόν όλους τους πτυχιούχους νέους της στην εγχώρια αγορά εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!