Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Star]: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ star.gr από την επίσημη πρεμιέρα της Αστροφεγγιάς – Οι διάσημοι και τα δάκρυα!
[Star]: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ star.gr από την επίσημη πρεμιέρα της Αστροφεγγιάς – Οι διάσημοι και τα δάκρυα!

[Star]: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ star.gr από την επίσημη πρεμιέρα της Αστροφεγγιάς – Οι διάσημοι και τα δάκρυα!

Το έργο, οι συντελεστές και τα highlights μιας βραδιάς που είχε πολύ συγκίνηση

​Ένας φτωχός επαρχιώτης φοιτητής ερωτεύεται την όμορφη της παρέας, αλλά εκείνη προτιμά έναν άλλο συμφοιτητή και φίλο του, ο οποίος τυγχάνει να έχει και τα πιο πολλά λεφτά! Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που βρίσκεται σε ιδεολογική χρεοκοπία, φτώχεια, πολιτική αστάθεια, απαισιοδοξία, σε μια Ελλάδα που βγαίνει από τον ένα πόλεμο και μπαίνει στον άλλο και υποδέχεται παράλληλα ένα κύμα προσφύγων, τους ξεριζωμένους Έλληνες από την Μικρά Ασία μετά την καταστροφή του 1922.

Το 1945 ο Ι.Μ Παναγιωτόπουλος στον πιο μαύρο ουρανό της ελληνικής ιστορίας άντεξε να δει τα αστέρια μιας γενιάς και γράφει την αριστουργηματική “Αστροφεγγιά”, που οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίζουμε από την  τηλεοπτική μεταφορά της την δεκαετία του 1980 στην κρατική τηλεόραση σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Η “Αστροφεγγιά” ασχολείται με τις ζωές φτωχών ανθρώπων που δεν ορίζουν την τύχη τους. Είναι μια “διαχρονική ιστορία της ανθρώπινης μοίρας“, όπως αναφέρει η κόρη του Ι.Μ Παναγιωτόπουλο, Λήδα.
 
Φέτος για πρώτη φορά ο Πέτρος Ζούλιας διασκευάζει θεατρικά το επίκαιρο έργο και το ανεβάζει στο θέατρο “Χώρα” με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!