Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους
[Star]: Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους

[Star]: Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους

Τι συζήτησαν ο ΠτΔ με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συνάντηση με τον με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης  Παυλόπουλος.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι της αναλογεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, για να τελειώσει η τρέχουσα αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και αυτό είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι ανάγκη και οι εταίροι μας να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πάντα με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας.

«Δεν μίλησε ποτέ κανείς για κούρεμα του χρέους», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι «μιλάμε, όμως για μεθόδους που είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό δίκαιο και ιδίως το δίκαιο που διέπει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας. Σε αυτό πρέπει να ανταποκριθούν οι εταίροι μας», οι οποίοι -όπως πρόσθεσε- «πρέπει να λάβουν υπόψη τους και την ιδιαιτερότητα του ελληνικού χρέους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε επίσης πως υπάρχει η εντύπωση ότι το ελληνικό χρέος έχει δημιουργηθεί όλο με αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας και αφορά δαπάνες, που η Ελλάδα έχει οικειοθελώς καθορίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!