Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Μοσκοβισί: «Δεν εξετάζουμε 4ο μνημόνιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω»
[Star]: Μοσκοβισί: «Δεν εξετάζουμε 4ο μνημόνιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω»

[Star]: Μοσκοβισί: «Δεν εξετάζουμε 4ο μνημόνιο αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω»

Tι είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για νέα μέτρα, Γερμανία, ΔΝΤ και ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

​Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δεν απέκλεισε το 4ο μνημόνιο, άφησε ανοικτό το ζήτημα των νέων μέτρων, ξεκαθάρισε πως δεν διαχωρίζει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα και κάλεσε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία «staff level agreement» έως τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο Πιερ Μοσκοβισί ουσιαστικά δεν απέκλεισε 4ο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εξετάζουμε 4ο μνημόνιο, τα 3 είναι αρκετά. Δεν μπορώ όμως να το αποκλείσω».

Σε ερώτηση για νέα μέτρα, για περικοπή του αφορολόγητου και για μείωση των συντάξεων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε ανοικτά αυτά τα «μέτωπα», λέγοντας πως στο στοιχείο του συμβιβασμού με το ΔΝΤ πρέπει να υπάρχουν υγιή δημοσιονομικά και εργασιακά.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε ότι είναι συγκεκριμένο έως το 2018 και είναι ανοικτό θέμα μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018.

Ακόμη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε  συμφωνία «staff level agreement» έως τη Δευτέρα και σε συνολική συμφωνία έως το τέλος του έτους.

Ο ίδιος είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Γερμανίας και πως δεν διαχωρίζει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

Για τα εργασιακά έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχουν  οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά στις ομαδικές απολύσεις, σημείωσε, ότι πρέπει να υπάρχει ευελιξία.

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, επισήμανε ότι το σημαντικό για τους θεσμούς είναι η σταθερότητα και η τήρηση των δεσμεύσεων και όχι το πολιτικό κομμάτι, δηλαδή το ποια είναι η εκάστοτε κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!