Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Αμφίβολη η συμφωνία στο Eurogroup λέει ευρωπαίος αξιωματούχος!
[Star]: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Αμφίβολη η συμφωνία στο Eurogroup λέει ευρωπαίος αξιωματούχος!

[Star]: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Αμφίβολη η συμφωνία στο Eurogroup λέει ευρωπαίος αξιωματούχος!

Ανοιχτά ζητήματα λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση – ορόσημο – Πρώτη ανάρτηση 16.10

Εξαιρετικά αμφίβολο παραμένει, λίγες μέρες μόλις πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, αν  θα υπάρξει συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ για την 2η αξιολόγηση.
Παρότι κοινοτικός  αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες  δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας, μια σειρά από κρίσιμα  ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, με κορυφαία την ελάφρυνση του χρέους (με τον ESM να διατυπώνει προτάσεις για την ελάφρυνσή του σύμφωνα με την Wall Street Journal ) και την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, όπως το δημοσιονομικό και οι εργασιακές αλλαγές, τόνισε ότι “αν υπάρχει καλή θέληση, τότε είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και όπως ξέρετε οι συνεδριάσεις μας δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικά ημερολόγια, είμαστε ευέλικτοι”.
 
Ο αξιωματούχος φάνηκε αισιόδοξος για τη Δευτέρα, αλλά δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση αν αυτή χρειαστεί. Επιπλέον εξήγησε ότι το ζήτημα των εργασιακών, εκτιμά δεν θα κλείσει σε επίπεδο τεχνοκρατών αλλά σε “ανώτερο επίπεδο”, δηλαδή σε αυτό των υπουργών.
 
 
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τη Δευτέρα οι υπουργοί θα συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και μόνο, για το ελληνικό χρέος και όχι τα μεσοπρόθεσμα ή τα μακροπρόθεσμα που θα πάνε αργότερα. Σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους και την επακόλουθη έκθεση, εξήγησε ότι αυτή μπορεί να διαμορφωθεί μόνο όταν “η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού θα έχει ολοκληρωθεί διότι σε αυτή θα πρέπει να ενσωματωθούν μια σειρά από προβλέψεις, όπως αυτές για τα μακροοικονομικά στοιχεία και την ανάπτυξη”.
 
Τόνισε μάλιστα, ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν θα διευκρινιστούν, διότι θα εξαρτηθούν από τις αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας: “θα έχουμε συμφωνία με το ΔΝΤ χωρίς να μπούμε σε ανώρερα μαθηματικά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!