Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: ΛΟΥΚΕΤΟ σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και χιλιάδες άποροι
[Star]: ΛΟΥΚΕΤΟ σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και χιλιάδες άποροι

[Star]: ΛΟΥΚΕΤΟ σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και χιλιάδες άποροι

«Κατεβασμένα ρολά» στο κράτος Πρόνοιας

​Με την φτώχεια και την ανέχεια  να  μαστίζει πολλούς συμπολίτες μας,  ένα ακόμη χτύπημα έρχεται να προστεθεί  στις ευπαθείς ομάδες.

Το υπουργείο Εργασίας δεν χρηματοδοτεί  τους εργαζομένους στις δομές αντιμετώπισης φτώχειας  με αποτέλεσμα να κλείσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Τους πετούν στο δρόμο όχι γιατί κλείνουν οι δομές, αλλά για να έρθουν άλλοι στις θέσεις τους. Τόσο απλά το υπουργείο εργασίας ρίχνει στην ανεργία  800 εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές τους.

Στις δομές της Κορίνθου για τα συσσίτια των αστέγων και το κοινωνικό παντοπωλείο εργάζονται 25 άτομα. Είναι η  νέα γενιά των  εργαζομένων, που αποφάσισαν να μείνουν και να παλέψουν  στην  χώρα μας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι  της κοινωνίας και ωφελούμενοι, και εργαζόμενοι, νέοι επιστήμονες που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά αυτά τα χρόνια για να φτιάξουν αυτές τις δομές.

Συνολικά 800 εργαζόμενοι απασχολούνται στις 170 δομές όλης της χώρας. Από 1η Νοεμβρίου  θα είναι άνεργοι. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν πίσω από την δικές  τους απολύσεις,  νέες προσλήψεις από την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Θεανώ Φωτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!