Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Star]: Oι «καλοπροαίρετοι θεατρίνοι» έρχονται στις 2 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Τόπος Αλλού»
[Star]: Oι «καλοπροαίρετοι θεατρίνοι» έρχονται στις 2 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Τόπος Αλλού»

[Star]: Oι «καλοπροαίρετοι θεατρίνοι» έρχονται στις 2 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Τόπος Αλλού»

Λίγο πριν παντρευτούν δύο νέοι, σκάει καυγάς τρικούβερτος

​Το έργο του Μαριβώ, «καλοπροαίρετοι θεατρίνοι» μια τρελή κωμωδία με τραγούδια και χορούς, ανεβαίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ .

Υπόθεση έργου

Στο σπίτι της Md Αργκάντ, πήραν φωτιά οι υπηρέτες κι άφησαν κουζίνες, μαγειρέματα κι όλες τις δουλειές και καταπιάστηκαν με το ανέβασμα του έργου του Μερλέν.
Τι εστί Μερλέν;Υπηρέτης και κρυπτοσκηνοθέτης. Έγραψε (που λέει ο λόγος) πόνημα θεατρικό κι ερωτικό και μάζεψε το υπόλοιπο υπηρετικό προσωπικό να παίξουν (που λέει ο λόγος).

Όλα αυτά γίνονται με ευκαιρία των γάμων των αφεντικών  τους, Αντζελίκ και Έραστ. Τι το ΄θελαν;Καβγάς τρικούβερτος ξέσπασε και παραλίγο αντί για το γάμο των δύο νέων να παντρευόταν ο…Κουτρούλης. Στο παραπέντε και με την επέμβαση του βασιλιά (λείπει ο Μάρτης απ’ την σαρακοστή?)) αποφύγαμε την κηδεία, τον κλαυθμό και οδυρμό. Αφέντες, κυρίες (που λέει ο λόγος) κύριοι, αριστοκράτες και πληβείοι έγιναν μαλλιά κουβάρια.Έτσι, το «Καλοπροαίρετοι θεατρίνοι» μένει μόνο στον τίτλο του έργου να μας κλείνει το μάτι ειρωνικά.

Σε μια εποχή, που σημαδεύτηκε από μεγάλες αλλαγές και καθιερώθηκε σαν Siècle des lumières (Διαφωτισμός), με προσωπικότητες παγκόσμιας λάμψης, όπως ο Βολταίρος, ο Μοντεσκιέ, Ντιντερό και οι άλλοι εγκυκλοπαιδιστές, ο Μαριβώ γράφει τις αντικλασικιστικές κωμωδίες του, κάνοντας μια χειρουργική επέμβαση στον έρωτα. Με πολύ λεπτό χιούμορ και φινέτσα, καθιερώνει το δικό του ύφος (Marivaudage=περίτεχνο ύφος στη γλώσσα και την έκφραση), που αγγίζει πολλές φορές το τραγικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!