Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Star]: Ιστορική στιγμή για το ανθρώπινο είδος:Έλληνες βρήκαν πρωτοποριακή θεραπεία για τη λευχαιμία
[Star]: Ιστορική στιγμή για το ανθρώπινο είδος:Έλληνες βρήκαν πρωτοποριακή θεραπεία για τη λευχαιμία

[Star]: Ιστορική στιγμή για το ανθρώπινο είδος:Έλληνες βρήκαν πρωτοποριακή θεραπεία για τη λευχαιμία

Καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα δίχως να επηρεάζει τον υγιή ιστό-Ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους

​Για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σε επίπεδο ιατρικής έρευνας είναι «υπεύθυνοι» δυο Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές του Wellcome Trust Sanger Institute του Κέιμπριτζ, καθώς βρήκαν μια νέα, πρωτοποριακή θεραπεία για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, η οποία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα δίχως να επηρεάζει τον υγιή ιστό.

Ο Κωνσταντίνος Τζελέπης (επικεφαλής της έρευνας) και οι συν-επικεφαλείς Δρ.Γιώργος Βασιλείου και Δρ. Kosuke Yusa, έδωσαν ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους, δημιουργώντας μια εξελιγμένη μορφή της γενετικής μεθόδου CRISPR gene editing, την οποία εφάρμοσαν για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων ενάντια στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Cell Reports» , παρουσιάζεται από την ομάδα, ένας σημαντικός αριθμός γονιδίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς αντι-λευχαιμικούς θεραπευτικούς στόχους και έδειξαν πως μπλοκάροντας ένα από αυτά τα γονίδια, επονομαζόμενο ως KAT2A, κατάφεραν να καταστρέψουν τα λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεάσουν τα υγιή κύτταρα του αιμοποιητικού συστήματος.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ:

Στην ουσία, η μέθοδος που ανακάλυψαν εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα, δίχως να επηρεάζει τον υγιή ιστό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!