Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Οι υποχωρήσεις για τα εργασιακά και τις απολύσεις βήμα-βήμα και οι «χρησμοί» του Μοσκοβισί
[Star]: Οι υποχωρήσεις για τα εργασιακά και τις απολύσεις βήμα-βήμα και οι  «χρησμοί» του Μοσκοβισί

[Star]: Οι υποχωρήσεις για τα εργασιακά και τις απολύσεις βήμα-βήμα και οι «χρησμοί» του Μοσκοβισί

Τι χάνει και τι κερδίζει η ελληνική πλευρά

O Πιέρ Μοσκοβισί έδειξε την κατεύθυνση που θα λάβουν οι διαπραγματεύσεις στο αγκάθι των εργασιακών, μετά από τη νέα συνάντηση που είχε σήμερα με την Έφη Αχτσιόγλου.

Είχε προηγηθεί η παρουσία της υπουργού Εργασίας (με «απαστράπτουσα» μάλιστα εμφάνιση που συγκέντρωσε πάνω της όλα τα βλέμματα ), όπως και άλλων υπουργών, στην ομιλία Μοσκοβισί στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο περιθώριο της οποίας είχαν συζήτηση  σε πολύ καλό κλίμα (παρόντος επίσης του υπουργού Ενέργειας  κ. Σταθάκη). 

Στη νέα συνάντηση όμως με τον Μοσκοβισί, δεν κατέστη δυνατό να «απομονωθεί» το ΔΝΤ, όπως  επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση. Αντιθέτως, ο Επίτροπος έδειξε με την στάση του να είναι «αρραγές» το μέτωπο των δανειστών.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για το τι  χάνει και τι κερδίζει η ελληνική πλευρά, στο σημερινό «κυρίως πιάτο» της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά,  ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε ότι «χρειάζεται ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις αλλά  και διαπραγματευτική ισχύς», σε μια αναφορά που μοιάζει με… χρησμό.

Τι μπορεί να σημαίνει; Το πρώτο σκέλος, η ευελιξία, μεταφράζεται σε άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις και κατάργηση της προέγκρισης, με πρώτο βήμα την αύξηση του ορίου στο 10% (από 5%) κάτι που δεν έκανε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά όπως φαίνεται θα πράξει η κ. Αχτσιόγλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!