Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: Εξοργισμένοι οι Σκοπιανοί – Δε θα χρησιμοποιούν πια το αστέρι της Βεργίνας
[Star]: Εξοργισμένοι οι Σκοπιανοί – Δε θα χρησιμοποιούν πια το αστέρι της Βεργίνας

[Star]: Εξοργισμένοι οι Σκοπιανοί – Δε θα χρησιμοποιούν πια το αστέρι της Βεργίνας

Σύμβολα φιλίας μεταξύ των δυο χωρών θα είναι τα γνωστά αγάλματα, τα οποία βρίσκονται στα Σκόπια. Αναμένεται να αναγράφεται στη βάση τους ότι ανήκουν στην αρχαία Ελληνική Ιστορία.

Σκοπιανοί εθνικιστές εξακολουθούν να διαδηλώνουν έξαλλοι στη γείτονα χώρα, φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα έξω από το κοινοβούλιο.

Είναι εξοργισμένοι γιατί η επικείμενη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ δε θα τους επιτρέπει πια να καπηλεύονται σύμβολα, όπως το αστέρι της Βεργίνας που με τόσο θράσος ανεμίζουν.

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μείνει στη θέση του ως ένδειξη φιλίας των δύο χωρών όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της FYROM. Από κάτω αναγράφεται ότι είναι κομμάτι της αρχαίας ελληνιστικής περιόδου και κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα αγάλματα του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας που βρίσκονται στην άλλη πλευρά της γέφυρας αλλά θα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι δεν ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά των Σκοπίων.

«Δε με νοιάζει τι έγινε πριν από 2.500 χρόνια. Εγώ είμαι Μακεδόνας» λέει κάτοικος των Σκοπίων.

Οι τουρίστες οι οποίοι συνομίλησαν με τη Λευκή Γεωργάκη φαίνεται ότι έχουν σύγχυση για την αρχαία μακεδονική κληρονομιά. Σύγχυση που η συμφωνία και οι 6μηνες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα διαλύσουν.

«Οι Έλληνες τα θέλουν όλα δικά τους. Ακόμη και ο μπακλαβάς που έχουμε εμείς λένε ότι είναι δικός τους» λέει Τούρκος τουρίστας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!