Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Ερντογάν και Ράμα τραβούν το σχοινί – Συνεχείς ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
[Star]: Ερντογάν και Ράμα τραβούν το σχοινί – Συνεχείς ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

[Star]: Ερντογάν και Ράμα τραβούν το σχοινί – Συνεχείς ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ποιοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

​Το εθνικιστικό παραλήρημα της τουρκικής ηγεσίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αμφισβητεί την κυπριακή σημαία και τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης να καλεί την κυβέρνησή του να καταλάβει 18 ελληνικές βραχονησίδες!  Η απάντηση της Αθήνας είναι σκληρή, και προήλθε κυρίως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναλυτικότερα …

Μετά την ακραία αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και την απειλή να στείλει στην Ευρώπη 3.000.000 μετανάστες, ο Ταγίπ Ερντογάν «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με απειλές για την Κύπρο.

«Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της Ε.Ε. με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία, εκεί υπάρχει και μια “ΠΔΒΚ”. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε», είπε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει καμία Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου. Υπάρχει τουρκική εισβολή και κατοχή»,  απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ήταν απαράδεκτες, και δεν βοηθούν», είπε από την πλευρά του πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Τη σκυτάλη των προκλήσεων όμως πήρε και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε από την κυβέρνησή του να καταλάβει 18 ελληνικές βραχονησίδες στο Αιγαίο, κάνοντας έτσι πλειοδοσία λεκτικών επιθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!