Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στην Ολομέλεια – «Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
[Star]: Το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στην Ολομέλεια – «Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

[Star]: Το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στην Ολομέλεια – «Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας εισέρχεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, προς συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.

Όμως, εκτός από την Εκκλησία που αντέδρασε για το νομοσχέδιο , φαίνεται πως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει επίσης τις αντιρρήσεις τους, γι΄αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να προβεί σε «πολιτικό μασάζ», πριν την έναρξη της συζήτησης.

Την ίδια ώρα, και παρά το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ ως σύνολο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να το υπερψηφίσουν στην Ολομέλεια, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν προαναγγείλει καταψήφιση σειράς άρθρων του, με αιχμή εκείνο που προβλέπει την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

Η στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη διάρκεια της συζήτησης, καθώς κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που έγινε αιτία πολέμου προβλέπει:

-Η αλλαγή θα γίνεται με μια απλή αίτηση από την ηλικία των 17 ετών, χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις ή επεμβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!