Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Επιδότηση 50% για νέες τουριστικές επιχειρήσεις: Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις
[Star]: Επιδότηση 50% για νέες τουριστικές επιχειρήσεις: Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις

[Star]: Επιδότηση 50% για νέες τουριστικές επιχειρήσεις: Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις

Μέχρι την Τρίτη 15 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 50% επιδότηση νέοι επιχειρηματίες στον χώρο του Τουρισμού.

Η δράση με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ, στοχεύει τη δημιουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και ήδη έχει πάρει δύο παρατάσεις λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Επιδοτείται το 45% του ποσού, ενώ η επιδότηση μπορεί να φτάσει και το 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

INFO: Ο αριθμός των απασχολουμένων εκφράζεται σε ετήσιες μονάδες εργασίας (ΕΜΕ). Εργαζόμενος με πλήρες ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπολογίζεται ως μονάδα. Εργαζόμενος μερικής απασχόλησης ή εποχική βάση αντιστοιχεί σε κλάσματα μιας ΕΜΕ, που προκύπτει από τη διαίρεση του συνόλου των ωρών απασχολήσεως ενός εργαζόμενου σε ένα έτος δια του αριθμού 2.080, που είναι οι ώρες ετήσιας απασχόλησης ενός εργαζομένου πλήρους απασχόλησης.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Κατηγορία Δικαιούχων Α: Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης, πριν την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.

Κατηγορία Δικαιούχων Β: Επιχειρήσεις «Τουριστικών Καταλυμάτων» που έχουν συσταθεί και για τις οποίες μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης ισχύουν σωρευτικά τα εξής:

- Έχουν αποκτήσει τουλάχιστον έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) 55 ή/και τους ΚΑΔ: 41.20.20.01, 41.20.20.02.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!