Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Ένας στους 3 συνταξιούχους θα δει μειώσεις έως 200 ευρώ
[Star]: Ένας στους 3 συνταξιούχους θα δει μειώσεις έως 200 ευρώ

[Star]: Ένας στους 3 συνταξιούχους θα δει μειώσεις έως 200 ευρώ

«Έως και το 30% των συνταξιούχων» θα αγγίξει το 30% των περικοπών που θα ισχύσουν από 1/1/2019 και θα φτάσουν τα 200 ευρώ, σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εργασίας υπογραμμίζει με δήλωσή του στη Ναυτεμπορική πως τις μειώσεις αυτές «μπορούμε να τις αποφύγουμε και να μην υπάρχουν στο επίπεδο που διαμορφώνονται με βάση τις διατάξεις του επίμαχου νόμου. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε αυτές τις συνέπειες εκεί που παρουσιάζεται πιθανότητα μείωσης συνταξιοδοτικών αποδοχών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες δεν έχουν επανυπολογισμό των συντάξεών τους και ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το 25%-30%, δεν θα έχει καμία μείωση των αποδοχών του.

«Έχουμε επτά μήνες μπροστά για να αποτυπωθούν οι συντάξεις με τα ενημερωτικά που θα εκδοθούν τον προσεχή Δεκέμβριο» υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Πετρόπουλος είχε πει μιλώντας στον Σκάι πως πιθανόν να υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και κάτω από 1.000 ευρώ.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» σημείωσε, ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας πως οι μειώσεις θα φτάσουν μέχρι και τα 200 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!