Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: Με το ένα πόδι στην ΕΕ ΠΓΔΜ και Αλβανία
[Star]: Με το ένα πόδι στην ΕΕ ΠΓΔΜ και Αλβανία

[Star]: Με το ένα πόδι στην ΕΕ ΠΓΔΜ και Αλβανία

Η Kομισιόν συνιστά στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία , σύμφωνα με το πακέτο των εκθέσεων προόδου για τη διεύρυνση που ενέκρινε την Τρίτη το Κολέγιο των Επιτρόπων και παρουσίασαν στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Χαν και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
Συγκεκριμένα η Κομισιόν συνέστησε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις προσχώρησης με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία , υπό το πρίσμα της προόδου που επιτεύχθηκε, τη διατήρηση και εμβάθυνση της τρέχουσας δυναμικής μεταρρυθμίσεων.

Για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η υλοποίηση των επειγουσών μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων θα είναι καθοριστική για την περαιτέρω πρόοδο της χώρας. Για την Αλβανία , η πρόοδος θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον βασικό τομέα του κράτους δικαίου, ιδίως σε όλες τις πέντε βασικές προτεραιότητες μεταρρύθμισης, και θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα στην αξιολόγηση δικαστών και εισαγγελέων.
Η Κομισιόν δηλώνει μάλιστα ότι για την περίπτωση της Αλβανίας, θα εφαρμόσει την ενισχυμένη προσέγγιση για τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων για τη δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια.
Όπως σημειώνεται στη στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια, η ίδια η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για νέα μέλη – μόλις εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις – μεταξύ άλλων από θεσμική και δημοσιονομική προοπτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!