Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων στην Ελλάδα – Τι προβλέπει απόφαση του ΣτΕ και ποιους αφορά
[Star]: Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων στην Ελλάδα – Τι προβλέπει απόφαση του ΣτΕ και ποιους αφορά

[Star]: Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων στην Ελλάδα – Τι προβλέπει απόφαση του ΣτΕ και ποιους αφορά

Αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα, με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με τις εισροές μεταναστών και προσφύγων στη χώρα. Σύμφωνα με αυτήν, από εδώ και στο εξής, όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Ελλάδα δε θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, αλλά θα κυκλοφορούν ελεύθερα. Από την άλλη, οι πρόσφυγες που είναι ήδη στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος, Ρόδος και Κως σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό.

Αυτό γίνεται μετά από πρόταση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, το οποίο προσέφυγε στο ΣτΕ, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα έξι τουριστικά νησιά (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρος, Ρόδος και Κως) από το μεταναστευτικό κύμα.

Σημειώνεται βέβαια, ότι ακόμη η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Η απόφαση περιέχει σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν. Είναι μια επιτυχία αλλά θα πρέπει να τη δούμε δημοσιευμένη για να τη σχολιάσουμε» λέει υ.

Η ίδια πηγή προσθέτει στον δημοσιογράφο του STAR ότι «τώρα, η κυβέρνηση έχει μια απόφαση στα χέρια της. Ο κ.Βίτσας θα πρέπει να την αξιοποιήσει στον επικείμενο νόμο για τη μετανάστευση που θα φέρει στη Βουλή».

Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, οπότε δεν έχουν αποσαφηνιστεί κάποιες παράμετροι.

«Τα έξι αυτά νησιά», αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο «καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν με τις υπάρχουσες υποδομές και μάλιστα εν μέσω της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, την είσοδο και παραμονή σε αυτές σημαντικού αριθμού προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεων κοινωνικών εντάσεων, με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των επίμαχων Περιφερειών, οι οποίες αποτελούν και τουριστικούς περιορισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ελέγχου των χαρτιών των προσφύγων και η τελική έκδοση επίσημου εγγράφου για πολιτικό άσυλο είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, που μπορούσε να διαρκέσει πολλούς μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!