Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Δηλητήριο στο πιάτο! «Μην τρώτε ψάρια από τον Σαρωνικό μέχρι να γίνουν μετρήσεις»
[Star]: Δηλητήριο στο πιάτο! «Μην τρώτε ψάρια από τον Σαρωνικό μέχρι να γίνουν μετρήσεις»

[Star]: Δηλητήριο στο πιάτο! «Μην τρώτε ψάρια από τον Σαρωνικό μέχρι να γίνουν μετρήσεις»

Τον κίνδυνο η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό να περάσει στην τροφική αλυσίδα μέσω των αλιευμάτων, προκαλώντας σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Μιλώντας στην Real News προειδοποιούν τους κατοίκους της Αττικής να μην καταναλώνουν ψάρια και οστρακοειδή μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επαναλαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοξικολογίας, Δ. Κουρέτας μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως αν οι ουσίες που διέρρευσαν στη θάλασσα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου είναι πετρελαιοειδή ή λάδια ή και τα δύο.

«Στην πρώτη περίπτωση οι επιπτώσεις της ρύπανσης είναι βλαπτικές μεν αλλά αντιμετωπίσιμες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση όμως που διέρρευσαν λάδια οι συνέπειες θα είναι μακροχρόνιες», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγεί ο καθηγητής Τοξικολογίας, εκτός από τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν αμέσως στα θαλάσσια είδη της πληγείσας περιοχής, οι διεθνείς κανόνες επιτάσσουν ιατρικούς ελέγχους και στους κατοίκους.

«Πρέπει να πάρουμε δείγμα αίματος από 100 – 200 ανθρώπους που ζουν κοντά στο σημείο της θαλάσσιας ρύπανσης για να διαπιστώσουμε σε ποιες ουσίες έχουν εκτεθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!