Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Χατζηδάκης: Το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια
[Star]: Χατζηδάκης:  Το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια

[Star]: Χατζηδάκης: Το μέλλον μας δεν είναι τα μνημόνια

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει μια χώρα Β’ κατηγορίας στην Ευρώπη» τόνισε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Για «το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον», μίλησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου.
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει επ’ αόριστον μια χώρα Β’ κατηγορίας στην Ευρώπη και δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας τα μνημόνια.
 
«Η κρίση διαρκεί ήδη 7 χρόνια και σήμερα που μιλάμε, δυστυχώς, υπάρχουν λίγοι λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι πως η χώρα μας θα μπορέσει να μπει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι δεν ισχυρίζεται ότι ήταν όλα τέλεια λίγα χρόνια πριν, αλλά πως χωρίς αμφιβολία τα τελευταία 2 χρόνια βιώνουμε μια αισθητή οπισθοδρόμηση.
 
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είχε τεράστιο κόστος και συνέβαλε στην επιστροφή της χώρας στην ύφεση, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος αποτιμά το κόστος στα 86 δισ. ευρώ, ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ του ESM στα 100 δισ. ευρώ.
 
Είπε επίσης ότι η δημοσιονομική προσαρμογή εστιάζει στους φόρους, δημιουργώντας ασφυξία στην οικονομία, κάτι που δεν έκανε η Ιρλανδία και η Κύπρος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εχθρική και στην επιχειρηματικότητα και στο πρόγραμμα προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!