Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Star]: Ατελείωτες ουρές και κανονιοβολισμοί για το “τελευταίο αντίο” στον Φιντέλ Κάστρο-ΒΙΝΤΕΟ
[Star]: Ατελείωτες ουρές και κανονιοβολισμοί για το “τελευταίο αντίο” στον Φιντέλ Κάστρο-ΒΙΝΤΕΟ

[Star]: Ατελείωτες ουρές και κανονιοβολισμοί για το “τελευταίο αντίο” στον Φιντέλ Κάστρο-ΒΙΝΤΕΟ

Πενθούν στην Βόρεια Κορέα, πανηγυρίζουν στο Μαϊάμι

​Στην Κούβα, άρχισαν σήμερα Δευτέρα οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο. Στην Αβάνα θα ταξιδέψουν πολλοί ξένοι ηγέτες για να πουν το τελευταίο “αντίο”, ενώ ανάμεσά τους, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, είναι και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρωτεύουσα της Κούβας πέφτουν κανονιοβολισμοί, ενώ σχηματίζονται ατελείωτες ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πουν στον Κάστρο το τελευταίο αντίο. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν και περιμένουν υπομονετικά κάτω από τον ήλιο στην Πλατεία της Επανάστασης για να αποχαιρετίσουν τον ηγέτη τους… και να υπογράψουν όρκο ότι θα τηρήσουν το πνεύμα της επανάστασης.

Αντίθετα με αυτό που πολλοί περίμεναν, οι στάχτες του Κομαντάντε τελικά δεν εκτίθενται. Οι διήμερες εκδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα θα ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη, παρουσία πολλών ξένων ηγετών.

Τριήμερο πένθος για τον εμβληματικό κομμουνιστή ηγέτη, κήρυξε και η Βόρεια Κορέα. Λουλούδια καταθέτουν στη μνήμη του σε πολλές πρωτεύουσες. Αντίθετα στο Μαϊάμι δεν έχουν τέλος οι πανηγυρισμοί των κουβανών αντιφρονούντων. …

Πομπή με τις στάχτες του θρυλικού, αλλά και αμφιλεγόμενου επαναστάτη θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα διασχίσει 13 από τις 15 επαρχίες της Κούβας με προορισμό την πόλη Σαντιάγο, το λίκνο της κουβανικής επανάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!