Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Star]: Απίστευτο: Έκαναν αγώνα ταχύτητας «πάνω» στις φωλιές των Καρέτα-Καρέτα!
[Star]: Απίστευτο: Έκαναν αγώνα ταχύτητας «πάνω» στις φωλιές των Καρέτα-Καρέτα!

[Star]: Απίστευτο: Έκαναν αγώνα ταχύτητας «πάνω» στις φωλιές των Καρέτα-Καρέτα!

Πρώτη δημοσίευση: 20.13

Ένα απίστευτο περιστατικό, που συνέβη σε προστατευόμενη παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου που ανήκει στο δίκτυο Natura , κατήγγειλε ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Την Τρίτη 22 Μαΐου έγινε αγώνας ταχύτητας με 280 μοτοσικλέτες στην προστατευόμενη παραλία και τους αμμόλοφους του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου, στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας!

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος, τα μηχανοκίνητα οχήματα επί 5 ώρες διέσχιζαν την παραλία και καταπατούσαν τη βλάστηση, ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους.

«Ήταν εθελοντές μας στην παραλία, κάνοντας το επιστημονικό τους έργο και είδαν ξαφνικά τις μηχανές. Του ζητήσαμε να τους δείξουν την άδεια, αλλά δεν το κάνανε. Απλά μας είπαν ότι έχουν άδεια από το δασαρχείο, την αστυνομία και την περιφέρεια» αναφέρει στο star.gr η Παναγιώτα Θεοδώρου, νομικός και Συντονίστρια Θεμάτων Προστασίας και Διατήρησης Περιβάλλοντος στον «Αρχέλων».

Κάνουν εκεί φωλιές οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα

Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο πολλές χελώνες Καρέτα-Καρέτα για να κάνουν τις φωλιές.

Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura , ενώ υπάρχει υπουργική απόφαση που ισχύει από το 2016 που θέτει πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία της.

«Μου φαίνεται απίθανο να έχουν δοθεί άδειες για αγώνες ταχύτητας γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά. Ο νόμος 3937/2011, για την προστασία της βιοποικιλότητας, απαγορεύει ρητά να κινούνται οχήματα εκτός οδικού δικτύου στις περιοχές Natura » εξηγεί η κα Θεοδώρου, η οποία επισημαίνει τους προφανείς κινδύνους ακόμη και για τραυματισμούς λουόμενων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!