Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Αναζητείται… «νομιμότητα» από την κυβέρνηση, στο επιχείρημα για «μαύρο» στα κανάλια!
[Star]: Αναζητείται…  «νομιμότητα» από την κυβέρνηση, στο επιχείρημα για «μαύρο» στα κανάλια!

[Star]: Αναζητείται… «νομιμότητα» από την κυβέρνηση, στο επιχείρημα για «μαύρο» στα κανάλια!

Διαστρεβλώνουν το νόημα της ιστορικής φράσης του Ηλία Ηλιού

Η εφαρμογή της…  «νομιμότητας» είναι το βασικό επιχείρημα με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει μαύρο στα κανάλια, όπως σχολίασαν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  Μάρα Ζαχαρέα και ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του σταθμού Πέτρος Μποτσαράκος. Μάλιστα, επισήμαναν ότι ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε τη φράση του Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

«Προφανώς η κυβέρνηση εννοεί την δική της νομιμότητα, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται εκείνη. Εκτός, εάν σκόπιμα διαστρεβλώνει το νόημά της. Ετυμολογικά, η νομιμότητα συμβολίζει τον χαρακτήρα και την ιδιότητα του αδιαμφισβήτητα νόμιμου. Εδώ έχουμε όμως ένα νόμο που είναι, το λιγότερο, αμφιλεγόμενος ως προς την  συνταγματική του νομιμότητα. Ελέγχεται δηλαδή ως αντισυνταγματικός και για τον αριθμό των 4 αδειών που αυθαιρέτως επελέγη  και για την αποδόμηση του ΕΣΡ μέσω της οποίου τελικά παρακάμφθηκε» σχολίασε ο Π. Μποτσαράκος.

Όπως διευκρίνισε, στην περίπτωση αυτή  δεν έχουμε την αρχή της νομιμότητας που στηρίζεται στο Σύνταγμα, ίσως μάλιστα να έχουμε ένα νόμο που είναι αντισυνταγματικός, κόντρα δηλαδή στην αρχή της νομιμότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!