Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Ανατροπές στα ακίνητα: Φορολογικές παρεμβάσεις λόγω νέων αντικειμενικών – Τι αλλάζει
[Star]: Ανατροπές στα ακίνητα: Φορολογικές παρεμβάσεις λόγω νέων αντικειμενικών – Τι αλλάζει

[Star]: Ανατροπές στα ακίνητα: Φορολογικές παρεμβάσεις λόγω νέων αντικειμενικών – Τι αλλάζει

Νέες παρεμβάσεις στη φορολογία κεφαλαίου σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν όψει του νέου συστήματος προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που προωθεί -στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων- με βάση τις πραγματικές τιμές της αγοράς και όχι βάσει των αντικειμενικών αξιών.

Με το ίδιο σύστημα θα προσδιορίζεται από το 2018 και ο ENΦΙΑ ο οποίος φέτος υπολογίζεται με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου, πάντα με στόχο την είσπραξη ποσού ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν τις εν λόγω αλλαγές επιβεβλημένες, καθώς πιστεύουν ότι το τοπίο που θα δημιουργηθεί στην κτηματαγορά μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξίων στα επίπεδα των εμπορικών θα αλλάξει άρδην και επομένως η ζημία του Δημοσίου θα είναι μεγάλη εάν εξακολουθήσουν να ισχύουν οι σημερινές κλίμακες και τα αφορολόγητα όρια που είχαν θεσπιστεί με βάση τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη αλλαγή η οποία αναμένεται να φέρει το νέο σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, εκτός απροόπτου, από τις αρχές του 2018, θα «χτυπήσει» τον φόρο μεταβίβασης και συγκεκριμένα τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!