Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις προκλήσεις
[Star]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις προκλήσεις

[Star]: Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις προκλήσεις

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα κατά την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ‘Ενωση της Κρήτης με τον εθνικό κορμό

Αυστηρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάννης αλλά και σχετικά με τη νέα πρόκληση σχετικά με τα Ίμια, από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ  Τσαβούσογλου, έστειλε το μεσημέρι από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,  όπου παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.
 
Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του, στο επίσημο γεύμα που του παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κρήτης,  ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι όποιοι αμφισβητούν τα σύνορα της χώρας μας αμφισβητούν και τα σύνορα της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες.

«Η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 η οποία έκτοτε έως σήμερα και στο διηνεκές θα αποτελεί τη συνθήκη με βάση την οποία καθορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με την γειτονική Τουρκία. Που βέβαια μέσα στην πορεία του χρόνου ακριβώς λόγω της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα αυτά πλέον είναι και σύνορα της ΕΕ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συνέχισε λέγοντας:

 
«Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό προκλήσεις από τη γείτονα Τουρκία και από την ηγεσία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!