Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Star]: Σε 120 δόσεις του εξωδικαστικού οι οφειλές του 2017
[Star]: Σε 120 δόσεις του εξωδικαστικού οι οφειλές του 2017

[Star]: Σε 120 δόσεις του εξωδικαστικού οι οφειλές του 2017

Και οι οφειλές του 2017 θα μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτό συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί, παρατείνοντας το όριο κατά ένα έτος, καθώς μέχρι τώρα μπορούσαν να ρυθμιστούν οφειλές μέχρι και το 2016.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει από το κουαρτέτο να εγκρίνει την παράταση κατά ένα ακόμη έτος του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη.

Κατά τις πληροφορίες, είναι πιθανό να το αποδεχτεί η τρόικα αλλά με έναν… αστερίσκο: πλέον να γίνεται άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων δανειοληπτών επιθυμούν να υποβάλλουν ή έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο.

Στόχος, φυσικά, είναι να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι – ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους – καταφεύγουν στον νόμο Κατσέλη, εκμεταλλευόμενοι «παραθυράκια» της νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι το μοναδικό εργαλείο προστασίας της πρώτης κατοικίας και έχει ισχύ ως το τέλος του 2018.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στις 120 δόσεις
  • Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα ή νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, και έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ ή/και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο υπερβαίνουν το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των συνολικών οφειλών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: STAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!