Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sportdog]: Κατάθεση καταπέλτης: Έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης!
[Sportdog]: Κατάθεση καταπέλτης: Έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης!

[Sportdog]: Κατάθεση καταπέλτης: Έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης!

Αποκάλυψη που σοκάρει για το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κολομβιανής εφημερίδας «Colombiano», από το αεροπλάνο είχαν ζητήσει άδεια για εσπευσμένη προσγείωση λόγω έλλειψης καυσίμων.

Εμπειρογνώμονας που είχε επαφή με την εφημερίδα, σχολίασε ότι το αεροπλάνο είχε οριακά τη δυνατότητα πραγματοποίησης του συγκεκριμένου ταξιδιού, καθώς το μοντέλο “Avro Regional Jet 85″ διαθέτει αυτονομία πτήσης για μόλις 2.965 χιλιόμετρα! Πόση ήταν η απόσταση που έπρεπε να καλύψει η πτήση; Ακριβώς 2.960 χιλιόμετρα, δηλαδή μόλις 5 χιλιόμετρα λιγότερα από αυτά που είναι σχεδιασμένο το αεροπλάνο να πετάει!

Ο Χούλιο Κονσουέγκρα, εκπαιδευτής πιλότων, σχολίασε πως… «Είναι τεράστιας σημασίας ο σωστός σχεδιασμός πριν την απογείωση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τυχόν απρόβλεπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η ικανότητα του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους να πραγματοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτήν την πτήση ήταν περιορισμένη.

Τη δεκαετία του ’90 ήμουν πιλότος σε ένα παρόμοιο αεροσκάφος, το Regional Jet 100. Δεν είναι σε καμία περίπτωση απαρχαιωμένο αεροπλάνο. Έχει όλα τα συστήματα. Όμως, μιλάμε για αεροσκάφη που προορίζονται συνήθως για τοπικές πτήσεις, διάρκειας δύο ωρών. Οπότε, στην περίπτωση του δυστυχήματος της Σαπεκοένσε, η λειτουργία του αεροπλάνου είχε φτάσει στα όριά της κατά τρόπο ανάρμοστο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORTDOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!