Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sportdog]: Τα 5+5 εκατομμύρια που κάνουν τον Αλαφούζο απόλυτο αφεντικό
[Sportdog]: Τα 5+5 εκατομμύρια που κάνουν τον Αλαφούζο απόλυτο αφεντικό

[Sportdog]: Τα 5+5 εκατομμύρια που κάνουν τον Αλαφούζο απόλυτο αφεντικό

Η έγκριση της νέας ΑΜΚ κατά 5 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη ΓΣ της Παρασκευής σημαίνει οτι ο Γιάννης Αλαφούζος, που θα βάλει άλλα τόσα στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας

Την Παρασκευή 12/1 λοιπόν εγκρίθηκε η ΑΜΚ κατά 5 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη καλύψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ενώ προκηρύχθηκε νέα, ύψους 5,1 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση. Και τη δεύτερη αύξηση αναμένεται να καλύψει εξ ολοκλήρου μόνος του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», οι δύο αυτές διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα μεγαλώσουν κι άλλο το «μερίδιο» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ σε αυτή.

Ήδη ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ο ίδιος ένα 25% και άλλο περίπου 50% κατέχει μια κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του, αλλά με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ο έλεγχός του στην ΠΑΕ θα ξεπεράσει το 80%. Ο Ερασιτέχνης διατηρεί (και βάσει νόμου) το 10%, ενώ κάτω από το 10% θα πέσει το ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORTDOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!