Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Sport-FM]: Volkswagen: «Πολύ υψηλό το κόστος για τη Formula 1»
[Sport-FM]: Volkswagen: «Πολύ υψηλό το κόστος για τη Formula 1»

[Sport-FM]: Volkswagen: «Πολύ υψηλό το κόστος για τη Formula 1»

Ο διευθυντής αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen, Μπέρναρντ Γκομπμέιερ ανέφερε ότι όποια εταιρία επιλέγει να μπει στη Formula1 έχει να διαβεί δύσκολο μονοπάτι, αφού απαιτούνται πολλά χρήματα.

Οι επικεφαλής της Formula 1, Τσέις Κάρει και Ρος Μπρον έχουν διαβεβαιώσει τις ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, για δικαιότερη διανομή των εσόδων που έχει η διοργάνωση. Επίσης, ομάδες όπως η Force India, αρκετές φορές έχουν πει στους νέους ιδιοκτήτες της Formula 1 ότι χρειάζεται να γίνει μείωση των χρημάτων που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Στο υψηλό κόστος της Formula 1, αναφέρθηκε και ο διευθυντής αγωνιστικού του ομίλου Volkswagen, τονίζοντας: «Η Formula 1 είναι ένα δύσβατο μονοπάτι. Είναι πολύ ακριβή. Όλες οι ομάδες, εκτός από τις τέσσερις μεγάλες έχουν οικονομικά προβλήματα. Η Mercedes απασχολεί περίπου 1.500 άτομα που δουλεύουν για τα μονοθέσια της στη Formula 1. Αν υπολογίσουμε και διάφορους άλλους προμηθευτές, αυτός ο αριθμός φτάνει τις 2.000. Δηλαδή για δύο μονοθέσια δουλεύουν 2.000 άνθρωποι».
Ο Γκομπμέιερ έκανε σύγκριση μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, όσον αφορά την ικανότητα περιορισμού του κόστους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επισημαίνοντας ότι: «Στην Αμερική έχουν στο μυαλό τους τον έλεγχο του κόστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!