Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Προς διαβούλευση το νέο αθλητικό μίνι-νομοσχέδιο: Όριο στη θητεία προέδρων και καταπολέμηση βίας
[Sport-FM]: Προς διαβούλευση το νέο αθλητικό μίνι-νομοσχέδιο: Όριο στη θητεία προέδρων και καταπολέμηση βίας

[Sport-FM]: Προς διαβούλευση το νέο αθλητικό μίνι-νομοσχέδιο: Όριο στη θητεία προέδρων και καταπολέμηση βίας

Διαβάστε τι βάζει στο επίκεντρο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς διαβούλευση…

Προς διαβούλευση τίθεται σήμερα το μίνι-νομοσχέδιο το οποίο θα έχει στο επίκεντρο του την αντιμετώπιση της βίας, τα στημένα παιχνίδια και θα θέτει συγκεκριμένα όρια στη διάρκεια των προέδρων σε ομοσπονδίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πρώτο σχέδιο νόμου θα προβλέπονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της βίας για την ασφάλεια στα γήπεδα κτλ. Το άλλο μεγάλο θέμα που θίγει είναι ο περιορισμός στις θητείες του προέδρου και των Εκτελεστικών μελών Ομοσπονδιών, καθώς θα ορίζονται συγκεκριμένα όρια με άμεση ισχύ. Σε αυτό θα υπάρχει αναδρομική ισχύ, όπως αναφέρει.
Αναλυτικά:
Α΄ ΜΕΡΟΣ
H Σύμβαση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) είναι μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θέτει ένα πλαίσιο συνεργασίας για την αποτροπή του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων που συνδέεται ευθέως και με το στοίχημα. Υπογράφηκε το 2014 (η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε) αλλά δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής έχει κυρωθεί από Πορτογαλία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Μολδαβία, Ουκρανία και τέθηκε σε ισχύ 1/9/2019.
Η εν λόγω σύμβαση έχει στόχο την πρόληψη, εξιχνίαση και τιμωρία της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και της εσωτερικής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων κρατικών αρχών και των αθλητικών οργανώσεων και διοργανωτών αθλητικών στοιχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!